Anique Frans Nederlands Kampioen dressuur!

Geschreven door Dedeltaruiters.nl. Gepost in Uitslagen

Afgelopen zaterdag zijn de indoor KNHS Nederlandse Kampioenschappen verreden. In de klasse L1 categorie C kwam uit voor de Deltaruiters, Anique Frans met haar pony Mr. Socks. Anique en Mr Socks  waren als vijfde combinatie aan de beurt, na hen kwamen er nog zes starts. Anique had moeite met losrijden omdat Socky erg bang was voor de andere pony’s en dus ze ging de ring in met het idee om er nog maar wat van proberen te maken. Eenmaal in de ring was hij weer op zijn gemak en reed ze een bijna foutloze proef. Het bleef erg spannend want de scores lagen vrij dicht bij elkaar maar de 69,89 procent bleek genoeg voor de titel Nederlands Kampioen.

In Genemuiden werd een springwedstrijd voor pony’s verreden en hierbij waren de Deltaruiters ook succesvol.  In de klasse B, categorie C behaalde Kim Spronk met haar pony Ashley een 4e prijs met haar klassiek parcours.  Bij het tweede parcours was er een 2e prijs in de klasse B, categorie A/B voor Katja Veldhoven met haar pony Wodca, Jolijn van Niel met pony Spring Surprise behaalde in het eerste parcours een 3e prijs in de klasse B, categorie A/B. Jenita Koetsier met haar pony Joyce won het klassiek parcours met maar liefst 90 stijlpunten in de klasse B, categorie C. In de klasse L categorie C in het progressief parcours reed Kyra Snoeijer met haar pony Mentos een snelle tijd.  Dit leverde  een mooie 3e prijs op. Allemaal mochten ze finale rijden!

Afgelopen vrijdagavond waren Aniek Holtland en Eline Lodewijk te vinden bij een dressuurwedstrijd in Hierden. Aniek startte Dicaprio in de klasse L1, categorie D/E en behaalde met 200 punten een 1e prijs. Eline startte met Iris in de klasse M1 categorie D/E en behaalde eveneens een 1e prijs.