Anique Frans Nederlands Kampioen dressuur!

Geschreven door Dedeltaruiters.nl. Gepost in Uitslagen

Afgelopen zaterdag zijn de indoor KNHS Nederlandse Kampioenschappen verreden. In de klasse L1 categorie C kwam uit voor de Deltaruiters, Anique Frans met haar pony Mr. Socks. Anique en Mr Socks  waren als vijfde combinatie aan de beurt, na hen kwamen er nog zes starts. Anique had moeite met losrijden omdat Socky erg bang was voor de andere pony’s en dus ze ging de ring in met het idee om er nog maar wat van proberen te maken. Eenmaal in de ring was hij weer op zijn gemak en reed ze een bijna foutloze proef. Het bleef erg spannend want de scores lagen vrij dicht bij elkaar maar de 69,89 procent bleek genoeg voor de titel Nederlands Kampioen.

In Genemuiden werd een springwedstrijd voor pony’s verreden en hierbij waren de Deltaruiters ook succesvol.  In de klasse B, categorie C behaalde Kim Spronk met haar pony Ashley een 4e prijs met haar klassiek parcours.  Bij het tweede parcours was er een 2e prijs in de klasse B, categorie A/B voor Katja Veldhoven met haar pony Wodca, Jolijn van Niel met pony Spring Surprise behaalde in het eerste parcours een 3e prijs in de klasse B, categorie A/B. Jenita Koetsier met haar pony Joyce won het klassiek parcours met maar liefst 90 stijlpunten in de klasse B, categorie C. In de klasse L categorie C in het progressief parcours reed Kyra Snoeijer met haar pony Mentos een snelle tijd.  Dit leverde  een mooie 3e prijs op. Allemaal mochten ze finale rijden!

Afgelopen vrijdagavond waren Aniek Holtland en Eline Lodewijk te vinden bij een dressuurwedstrijd in Hierden. Aniek startte Dicaprio in de klasse L1, categorie D/E en behaalde met 200 punten een 1e prijs. Eline startte met Iris in de klasse M1 categorie D/E en behaalde eveneens een 1e prijs.

Succesvolle week voor de Deltaruiters

Geschreven door Dedeltaruiters.nl. Gepost in Uitslagen

Afgelopen donderdag deed Hannah Keizer met haar pony Sunny Boy mee met een springwedstrijd in Olst. 

Zij behaalde in de klasse B, categorie D/E een mooie eerste prijs met 69 stijlpunten. 

Eline Lodewijk was afgelopen voorjaarsvakantie te vinden in Emmeloord en Dronten. 

Zaterdag in Emmeloord won Eline met haar pony Evita de 1e proef klasse B, categorie D/E met 218,5 punt.

Een tweede prijs in deze klasse en categorie was er voor Jolien Felix met Nobis Joris, die 215 punten behaalde. 

Voor de tweede proef van Eline en Evita, die buiten werd verreden, behaalde zij 203 punten en een 3e prijs. 

Ook kwam Jolien met Floortje aan de start in Emmeloord, ze reed twee proeven en won ze beide met 205,5 punt

en 193 punten. 

Jeanine Jorna met haar pony Glenda deden zondag mee in Emmeloord. In de klasse L2, categorie D/E behaalde ze een

1e prijs met 204,5 punt.  

Maandag, 20 februari in Dronten werd Eline met Evita in de klasse B, categorie D/E tweede met 197 punten. 

Maxime van Dijk werd afgelopen dinsdag in Dronten met haar pony Brummerhoeve's Levi in de klasse M1 tweede 

met 188,5 punt. 

Hans Doorn reservekampioen

Geschreven door Dedeltaruiters.nl. Gepost in Uitslagen

Hans Doorn was gisteren met Durjaya IS reserve kampioen (2e) op de regio kampioenschappen te Mariënheem in de klasse L en heeft daardoor een ticket voor het NK  op 25 maart te Ermelo. 

Siebe ten Brummelhuis behaalde op de regio kampioenschappen dressuur pony's in Bathmen in de klasse B, categorie D/E een mooie 5e plek in een deelnemersveld van 32 combinaties. 

Voor Jamie Boeve werd haar 2e prijs van de week gerectificeerd. Zij werd vorige week tijdens de regio kampioenschappen springen pony's ten overstaan het publiek uit de ceremonie gehaald en uitgesloten. Haar familie heeft dit aangevochten en de KNHS heeft haar de verdiende tweede prijs toegekend. Zij behaalde 83 stijlpunten in de klasse B, categorie A/B. (zie foto)

Deltaruiters succesvol bij de Regio Kampioenschappen springen in Bathmen

Geschreven door Dedeltaruiters.nl. Gepost in Uitslagen

Kyra Snoeijer behaalde afgelopen zaterdag in Bathmen bij de regio kampioenschappen in de klasse L categorie C met haar pony Mentos een mooie 4e prijs. Anna Holtland kwam uit in de klasse B, categorie D en behaalde met haar pony Dexter een mooie 5e plek in een deelnemersveld van 52 combinaties, een knappe prestatie van Anna, die deze pony nog maar 4 weken rijdt. Ilse Nora Bliek is na een super mooi rondje 4e geworden in de klasse B voor AB-pony's.

Op Urk waren er ook successen voor de volgende dressuurruiters.
Aniek Holtland behaalde in de klasse L1 met haar pony DiCaprio twee keer een 1e prijs met 191 en 188 punten. Hannah Keizer behaalde met haar pony Sunny Boy een 1e prijs met 186 punten en een 2e prijs met 181,5 punt in de klasse M1, categorie D. Maxime van Dijk met haar pony Brummerhoeve's Levi behaalde in dezelfde klasse een 1e en een 3e prijs met 185,5 punt en 180 punten. 

Successen voor de Deltaruiters in eigen huis!

Geschreven door Dedeltaruiters.nl. Gepost in Uitslagen

Maxime van Dijk startte met Coelenhage Parco in de klasse B in IJsselmuiden.

Zij wonnen beide proeven met in de eerste proef 214,5 punt en in de tweede proef 203 punt.

In de klasse M1 ging Maxime van start met Brummerhoeve's Levi H. Zij wonnen de eerste proef met 207 punten en in de tweede proef wonnen ze met 205 punten. 

Siebe ten Brummelhuis startte met Loxley in de klasse B, categorie D en behaalde voor zijn eerste proef een 2e prijs en voor zijn tweede proef behaalde hij een 3e prijs. 

Voor zijn proeven kreeg hij 199,5 en 192 punten. 

Sophie Riezebos met Beukenhof's Petra behaalde in de klasse B, categorie ABC twee keer een 2e prijs met 202 en 200 punten. Jamie Boeve met Pascha behaalde in deze klasse een 3e prijs met 199,5 punt. In de klasse L1/L2 categorie CDE behaalde Jeanine Jorna met Glenda voor haar tweede proef een 2e prijs met 200 punten. 

Anna Holtand kwam aan de start in Harich bij een springwedstrijd. 

Anna  was in de klasse B, categorie D met haar pony Chaplin een 1e en een keer een 2e prijs. Met haar pony Dexter werd ze in een groot deelnemersveld een keer 6e en een keer 7e.